Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

10 Apr. 2020 / 15:06

Peste opt mii de cetăţeni au fost repatriaţi în ţară, după declararea stării de urgenţă

Până la data de 9 aprilie, în Republica Moldova au fost repatriaţi peste opt mii de cetăţeni din mai multe ţări, anunţă Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE).

„Urmare a măsurilor restrictive de călătorie impuse de alte state în vederea combaterii răspândirii COVID19, misiunile diplomatice ale Republicii Moldova au efectuat 94 de misiuni de repatriere, 29 pe cale aeriană şi 65 pe cale terestră. În rezultat au fost repatriaţi 8061 cetăţeni ai Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat emis de MAEIE.

Totodată, MAIEIE atenţionează că pentru perioada 13-18 aprilie au fost aprobate următoarele zboruri charter de repatriere:

Roma – Chişinău; Amsterdam – Chişinău; Veneţia – Chişinău; Paris – Chişinău; Londra – Chişinău; Berlin – Chişinău.

De menţionat că începând cu 29.03.2020, cetăţenii pot să se înscrie pe listele de aşteptare pentru cursele aeriene de repatriere, accesând paginile internet ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale Republicii Moldova. Fiecare cursă charter poate efectua zboruri numai după ce sunt autorizate de către Comisia Naţională pentru Situaţii Excepţionale.

 

Comentarii