Ştiri

Sursa imaginii: sputnik.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

10 Aug. 2020 / 19:07

Piaţa Centrală va fi modernizată

Gherete modulare, reţele inginereşti moderne şi supraveghere video - aşa va arăta Piaţa Centrală după modernizare. Costul lucrărilor este de 110 milioane de lei, iar proiectul este inclus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului municipal Chişinău de marţi, 11 august, relatează Mesager.

Potrivit autorităţilor, procesul de renovare va dura până la doi ani. Urmează a fi renovate gheretele, amenajate blocurile sanitare din toate sectoarele pieţei, dar şi înlocuite reţelele inginereşti.

Pentru mai multă trasparenţă, la Piaţa Centrală va funcţiona un sistem de înregistrare electronică a comercianţilor, dar şi de supraveghere video. În plus, vor fi amenajate şi până la 300 de locuri de parcare pe străzile Armenească şi Tighina.

„Modernizarea Pieţei Centrale nu este aşteptată doar de cei care lucrează aici, dar şi de întregul oraş. Este destul de greu să te mişti, să faci cumpărături în condiţiile zilei de astăzi”, a declarat viceprimarul Inga Ionesii.

Oamenii spun că au obosit de murdăria, aglomeraţia şi condiţiile necorespunzătoare din piaţă.

„Condiţiile nu sunt bune, ar trebui ceva mai nou. Sperăm că poate s-a mai schimba ceva. Trebuie mai întâi să fie mutată Gara Auto”. „Vrem ca mai mulţi agricultorii să-şi vândă direct produsele, dar nu intermediarii”, afirmă cumpărătorii.

Piaţa Centrală are o suprafaţă de 5,5 hectare, ditre care doar 3,6 sunt proprietate municipală, restul suprafeţei aparţine sectorului privat. În prezent sunt 711 gherete şi 4 000 de locuri de vânzare.

Comentarii