Ştiri

Sursa imaginii: facebook

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

29 Sep. 2020 / 18:35

Ploaia a făcut ravagii în capitală

Precipitaţiile au făcut ravagii şi în capitală. Internauţii au postat mai multe imagini cu maşini care sunt inundate şi cu străzile transformate în râuri. Precipitaţiile au perturbat şi transportul public din oraş, iar mai multe linii de troleibuz şi-au modificat traseul. Autorităţile susţin că toate echipele direcţiilor municipale sunt în alertă şi intervin pentru a lichida consecinţele ploilor torenţiale, informează Mesager.

Ploaia a inundat străzile Albişoara, Uzinelor, Meşterul Manole, Ion Creangă, bulevardul Mircea cel Bătrân şi şoseaua Hînceşti. Şoferii spun că pentru câteva ore drumurile au devenit impracticabile.

„E ceva insuportabil deja. Eu cred că ar trebui de luat măsuri cât mai serioase şi cât mai repede, deoarece ploile o să mai vină şi o să mai vină”;
„Se udă şi se opresc maşinile, avem probleme cu maşinile, se udă dedesubt, e multă apă aici, să fie o scurgere să se ducă în râu”;
„E foarte problematic, canalizaţia trebuie de făcut”; spun şoferii.

Ploaia a dat bătăi de cap şi pietonilor.

„Eu pe unde am avut de mers nu am putut traversa, nici pe trecerea de pietoni, era plin-plin papucul cu apă”;
„Erau pline străzile cu apă. Se putea de trecut, dar era apă şi îţi udai picioarele”;
„Imposibil era de mers. Pe Uzinelor, străzile erau pline cu apă”, spun oamenii.

70 de muncitori de la „Exdrupo" au intervenit în sectoarele oraşului cu 30 de autospeciale, pentru a curăţa grilajele şi gurile de captare a apelor pluviale. Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunţat că toate echipele direcţiilor municipale sunt în alertă.

Potrivit lui Ceban, pentru a preveni inundarea străzii Albişoara, vor fi instalate suplimentar  86 de guri de captare a apei, pe lângă cele 112 existente, dar şi trei conducte pentru evacuarea apelor pluviale din zonă. 

Comentarii