Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Social

16 Mai 2019 / 12:03

Ploaia dă peste cap planurile autorităţilor de a aplica marcajele rutiere în capitală

Marcarea străzilor din capitală se amână. Cel puţin, pentru câteva ore, spun autorităţile, cărora ploaia de astăzi le-a dat planurile peste cap. Lucrările urmau să înceapă dis-de-dimineaţă pe strada Florilor şi Nicolae Dimo, dar aşa cum străzile erau umede, acestea vor fi demarate, cel mai probabil, după amiază. Marcarea străzilor este extrem de aşteptată atât de pietoni, cât şi de şoferi, pentru că din vopseaua de anul trecut nu a mai rămas nimic practic. Iar asta înseamnă pericol extrem de mare pe şosele, la pachet cu craterele din asfalt, relatează Moldova 1.

De ce anul acesta marcarea străzilor se face atât de târziu şi cum sunt alternate aceste lucrări cu cele de renovare a străzilor a povestit la emisiunea Miezul Zileo, Oleg Caraman, şeful direcţiei Transport al Chişinăului.  

„Prioritar, marcajul se va aplica pe trecerile de pietoni din preajma instituţiilor de învăţământ şi intersecţiile aglomerate.  Antreprenorul care a câştigat licitaţia a furnizat primele 18 tone de vopsea, aproape jumătate din cantitatea necesară pentru prima etapă. Între timp, locuitorii capitalei sunt nemulţumiţi de felul în care arată marcajul din Chişinău. Oamenii spun că îşi doresc treceri de pietoni vopsite calitativ şi la timpul potrivit”, a spus Caraman.

„E timpul să normalizeze. E târziu, oricum e timpul de acum să se rezolve această întrebare. E periculos pentru viaţa fiecărui din noi; Nu îl fac calitativ şi îndată când treci cu maşina dispare. Eu tot sunt şoferiţă şi tot îi complicat şi noaptea mai rău se vede”, spun oamenii.

Potrivit responsabililor de la „Exdrupo”, lucrările de aplicare a marcajelor rutiere vor dura aproape două luni. Totodată, la sfârşitul verii, în zonele unde traficul este mai intens, acestea vor fi reînnoite. În acest an, pentru lucrările de marcaj, din bugetul municipal au fost alocate peste cinci milioane de lei şi urmează a fi procurate 70 de tone de vopsea.

Comentarii