Ştiri

Sursa imaginii: deschide.md

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Social

23 Apr. 2019 / 19:05

Poliţia de frontieră se mobilizează pentru fluidizarea traficului în timpul sărbătorilor de Paşti

Mobilizare pentru fluidizarea serviciului de frontieră. Autorităţile moldoveneşti şi româneşti s-au întâlnit pentru a organiza traficul transfrontalier în perioada sărbătorilor. Poliţia de Frontieră va suplimenta numărul inspectorilor, iar verificarea în sistemul informaţional nu va dura mai mult de un minut, relatează Mesager.

„În patru schimburi care sunt aici, 18 - 19 vor fi de exemplu aici, 13, 14 vor fi la Sculeni.  Avem acel minimum de la două până la patru echipe care în dependenţă de necesitate vor interveni în ajutor”, a spus şeful de la Vamă, Vitalei Vrabie.

Şeful poliţiei de frontieră spune că familiile cu copii mici vor avea prioritate la trecerea hotarului.

„Să semnaleze pe orice cale civilizată poliţistului de frontieră sau angajatului serviciului vamal că au copilaşi în automobil în vederea ca să se bucure de o atenţie mai specială”, a spus şeful Poliţiei de Frontieră, Fredolin Lecari.

Şi autorităţile române vor mobiliza câte trei echipe suplimentare la fiecare punct de trecere a frontierei.

„E foarte frumos ce se întâmplă în acest trafic de sărbători, e cam dificil într-adevăr, dar noi ne facem datoria şi suntem aproape de ei, suntem amabili, suntem ok, îi primim cu drag întotdeauna”, a spus directorul Direcţiei Vamale Iaşi, Dan Ceauşu.

Cei care au revenit astăzi în ţară spun că nu au pierdut mult timp în vamă. 

„Aştept să treacă băieţii din faţa mea şi merg spre casă, merg la părinţi”, spun călătorii.

„Vin din Bulgaria, soţia mea e moldoveancă. Cel mai mare flux l-am văzut de anul nou şi la alte sărbători”, a declarat un alt călător.

Autorităţile estimează că de sărbători fluxul de călători va creste cu peste 20 la sută. Anul trecut a fost înregistrat un flux de intrări şi ieşiri de peste 60 de mii de maşini la vama Leuşeni şi 52 de mii la Sculeni. Aceleaşi măsuri de fluidizare a traficului vor fi puse în practică şi la hotarul cu Ucraina.

Comentarii