Ştiri

Sursa imaginii: radiochisinau.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

22 Mai 2020 / 17:40

Un nou ajutor umanitar din partea Poloniei

Un nou ajutor umanitar pentru Republica Moldova. Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone a oferit 37 concentratoare de oxigen Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale al Republicii Moldova. Concentratoarele de oxigen, în valoare de 23.500 euro, fac parte din cel de-al treilea lot de echipamente medicale donate din cadrul „Fondului de Urgenţe” al Solidarity Fund PL în Moldova. Această donaţie a fost posibilă datorită parteneriatului eficient cu Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale al Republicii Moldova, relatează Mesager.

„Este, încă odată, o dovadă a faptului că Republica Moldova este o ţară foarte importantă pentru noi. Astăzi avem cea de-a treia donaţie. Am vorbit cu colegii din Vraşovia şi este posibil să venim cu încă cel puţin un lot. Sperăm că tot acest efort va contribui şi el la prosperitatea poporului Republicii Moldova”, a declarat ambasadorul Poloniei în Moldova, Bartolomiej Zdaniuc.

„Aceste concentratoare sunt distribuite în raioane, prin toată Republica Moldova. 30 de unităţi medicale din nordul, din sudul ţării, au primit deja ieri sau astăzi dimineaţă aceste concentratoare de oxigen şi pentru noi asta este la fel de important şi bun că ei deja lucrează şi poate ajută acolo unde trebuie”, a declarat directorul Centrului de Informare pentru Autorităţile Locale, Tomasz Horbowski.

„Vin în sprijinul sistemului medical exact în momentele dificile şi pe această cale ne exprimăm recunoştinţa poporului polonez pentru asistenţa care ne este oferită şi, de fapt, pentru tot suportul şi cooperarea, deschiderea pe care am avut-o pe parcursul acestei perioade şi nu doar”, a menţionat ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

La începutul lunii martie, Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei a lansat un fond de urgenţa în valoare de 50 de mii de euro pentru ţara noastră. Banii au fost direcţionaţi pentru achiziţionarea echipamentelor medicale şi a celor de protecţie, dar şi pentru sprijinirea antreprenorilor locali în reprofilarea activităţilor.

Comentarii

Ultimele Ştiri

La Chişinău va fi organizat un târg şcolar

Ştiri / Social

10 Aug. 2020 / 14:34

La Chişinău va fi organizat un târg şcolar

Maestrul Iurie Harmelin a fost petrecut pe ultimul drum

Ştiri / Cultură

10 Aug. 2020 / 13:22

Maestrul Iurie Harmelin a fost petrecut pe ultimul drum

PDM invită la discuţii PSRM, PAS şi Platforma DA

Ştiri / Politic

10 Aug. 2020 / 12:55

PDM invită la discuţii PSRM, PAS şi Platforma DA

PAS va propune modificarea Codului navigaţiei maritime

Ştiri / Politic

10 Aug. 2020 / 12:36

PAS va propune modificarea Codului navigaţiei maritime

Vezi arhiva