Ştiri

Sursa imaginii: basarabia.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

16 Iul. 2019 / 18:43

Primul examen de BAC la sesiunea repetată a decurs fără probleme

Emoţionaţi, dar mai încrezători. Aşa au venit la examenul din sesiunea repetată cei aproape 500 de elevi, care şi-au testat din nou cunoştinţele la limba de instruire. Examenele din sesiunea suplimentară sunt susţinute atât de tinerii care au picat BAC-ul, cât şi de candidaţii care nu au avut posibilitatea să se prezinte la sesiune.

La intrarea în centrele de bacalaureat, elevii au spus că s-au pregătit intens pentru examen. Pe unii i-am suprins chiar şi dimineaţa repetând din conspecte.

„Am repetat încă acasă şi aici trebuie puţin. Am susţinut tot numai limba rusă nu corect am scris”, „Emoţii, suntem la repetate, la limba română. Sunt mai pregătit acum, poate să fie şi mai greu, poate să fie şi mai greu, cred că o să fie mai biun acum”, „Dispoziţie foarte bună, eu am citit acasă cărţi, manuale, literatură română despre nuvele, poezii, Grigore Vieru sau Mihai Eminescu, am mai citit şi eu mă strădui să memoriz”, „Foarte bine mă simt, sunt foarte încrezut în sine. Am omis foarte multe greşeli, am avut multe emoţii şi m-am grăbit foarte mult. Am repetat genurile: epic, dramatic, liric, trăsăturile lui, stările chiar şi aseară, şi astăzi nu mi-a ajuns 4 puncte”, au spus absolvenţii.

La ieşirea de la examen, absolvenţii erau mulţumiţi de ceea ce au scris.

„Am scris bine, -Ai avut emoţii? -nu, nici data trecută nu am avut, dar nuştiu, cred că o să am un cinci”, „Din punctul meu de vedere a fost uşor. A fost despre opere, relatarea lor, diferite”, „A fost mai greu ca prima oară, dar am scris. Au fost întrebări pe baza poeziei, sinonime, text, cerere, a fost cererea care am învăţat-o eu, adică a fost normal, în rest e bine. Trecătoare, principalul să fie trrecătoare, în rest nu are importanţă. Nu m-am stresat de aceea că ştiam ce o să fie şi eram pregătită”, „ Am scris bine, testul a fost complicat, ne-am străduit. La prima sesiune de bacalaureat nu am reuşit să vin la examen, deoarece am participat la campionatul european, în Spania, dar nu am avut noroc şi am pierdut, sper că la acest examen voi câştiga”, au spus elevii.

Următorul examen va avea loc miercuri, la limba străină. Rezultatele sesiunii suplimentare vor fi afişate în centrele de bacalaureat în data de 24 iulie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în decurs de 48 ore.

La sesiunea de bacalaureat din acest an au fost admişi peste 17 mii de candidaţi, iar rata de promovare a fost de aproape 69 la sută. 18 candidaţi au avut nota zece pe line, iar doi elevi au fost eliminaţi din examen, pentru fraudă.

 

 

Comentarii