Ştiri

Sursa imaginii: gov.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

10 Dec. 2019 / 17:45

Problemele comunităţilor locale, discutate în cadrul şedinţei comune a Guvernului şi conducătorii APL de nivelul II

Problemele comunităţilor locale au fost discutate astăzi în cadrul şedinţei comune a membrilor Cabinetului de miniştri cu conducătorii autorităţilor publice locale, preşedinţii de raioane şi primarii oraşelor Chişinău şi Bălţi. Preşedinţii de raioane au trecut în revistă cele mai importante probleme, printre care: lipsa cadrelor, salariile neatractive pentru bugetari, drumurile proaste, imposibilitatea de a împiedica ridicarea construcţiilor ilegale şi altele. Cheia succesului este comunicarea eficientă între Executiv şi APL, a declarat premierul Ion Chicu.

„Cheia succesului este comunicarea eficientă, un dialog constructiv şi pragmatic între executiv şi APL. Avem un Guvern tehnocrat, deci nu privim conducătorii raioanelor prin prisma orientării politice. Pentru noi contează soluţionarea problemelor confruntate la nivel de raion şi, în general, pe ţară. Până la sfârşitul lunii ianuarie, vreau să vin în fiecare raion şi să port discuţii cu factorii de decizie. Tot ce contează pentru mine sunt, de fapt, paşii care vor succeda vizita mea în teritoriu”, a declarat prim-ministrul.

La finalul şedinţei, Ion Chicu a îndemnat toţi conducătorii să se asigure de pregătirea suficientă pentru a face faţă sezonului rece al anului, precizând: menţinerea căilor de comunicare într-o stare practicabilă, aprovizionarea cu agent termic a instituţiilor publice şi locuinţelor oamenilor, precum şi susţinerea păturilor social-vulnerabile.

 

Comentarii