Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

29 Sep. 2020 / 17:22

Procuratura Generală cere extrădarea lui Vladimir Plahotniuc din Turcia

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a semnat astăzi o cerere prin care solicită autorităţilor competente ale Turciei extrădarea fostului lider PD pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova. Acţiunea survine ca urmare a unei notificări oficiale recepţionate astăzi de Procuratura Republicii Moldova despre intrarea învinuitului pe teritoriul Turciei pe 10 septembrie 2020, unde s-ar afla până în prezent.

Întreg setul de acte şi materiale inerente acestei proceduri au fost deja expediate colegilor turci, cererea de extrădare având la bază Convenţia europeană cu privire la extrădare, semnată la 13 decembrie 1957 la Paris.

Amintim că cetăţeanul Plahotniuc a fost anunţat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea şi conducerea unei organizaţii criminale”, „escrocherie” şi „spălare de bani”, săvârşite în proporţii deosebit de mari.

În luna iunie a acestui an, Procuratura Generală a solicitat şi autorităţilor din Statele Unite ale Amercii să-l extrădeze pe Plahotniuc după ce a primit confirmarea aflării acestuia pe teritoriul SUA.

Comentarii