Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

17 Ian. 2020 / 18:40

Recurs la Curtea de Apel: Procurorii cer 30 de zile de arest pentru Viorel Morari

Procuratura Generală a contestat încheierea Judecătoriei Chişinău, oficiul Ciocana din 13 ianuarie curent, prin care demersul procurorului la aplicarea arestului preventiv în privinţa fostului şef al Procuraturii Anticorupţie (PA), Viorel Morari, a fost admis parţial, se arată într-un comunicat emis de Procuratura Generală.

Ei susţin că necesitatea plasării acestuia în arest preventiv este dictată de gravitatea infracţiunilor incriminate, rezonanţa socială a cazului, circumstanţele care ar putea determina persoana să împiedice urmărirea penală, posibilitatea eschivării de răspundere penală, inclusiv în condiţiile în care pedeapsa pentru infracţiunile imputate prevede până la 6 ani închisoare.

De asemenea, printre argumentele invocate de procurori pentru cercetarea acestuia în arest este suspiciunea exercitării presiunilor asupra martorilor acuzării, care au fost subalterni ai învinuitului, dar şi nefinalizarea expertizelor relevante pe caz, concluziile cărora la fel, ar putea fi influenţate de învinuit.

Recursul procurorului va fi examinat luni, 13 ianuarie, cu începere de la ora 13.00, la Curtea de Apel Chişinău.

Amintim că, fostul şef al PA a fost reţinut pe 10 ianuarie pentru abuz de serviciu şi fals în acte publice. În privinţa lui Vioril Morari a fost eliberat un mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile, cu 10 zile mai puţin decât au solicitat procurorii.

 

 

Comentarii