Ştiri

Sursa imaginii: protv.md

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

14 Ian. 2020 / 15:34

Procurorul general spune că vor urma demisii la PA şi PCCOCS

Vor urma demisii la Procuratura Anticorupţie (PA) şi Procuratura pentru Combaterea Criminalitatii Organizate Şi Cauze Speciale (PCCOCS) în urma controalelor care au avut loc în aceste instituţii. Afirmaţia a fost făcută de procurorul general, Alexandr Stoianoglo după şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), relatează Mesager.

Cât priveşte reţinerea fostului procuror-şef al procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, Stoianoglo respinge acuzaţiile precum că acesta i-ar fi fabricat dosarul. Procurorul general afirmă că nu comentează acuzaţiile aduse şi că Morari este în drept să atace decizia magistraţilor. 

Iar şeful statului, Igor Dodon, a declarat că nici el, şi nici instituţia prezidenţială nu au nicio implicare în acest caz.

„Eu înţeleg că la moment este o anchetă, eu înţeleg că la moment are loc unele investigaţii, o să le las să se ocupe. Instituţia prezidenţială, eu personal nu mă implic, şi nu m-am implicat, şi nu mă voi implica în astfel de procese, pentru că eu consider că noi avem toate instrumentele la această etapă pentru a avea o justiţie care să facă ordine”, a declarat preşedintele Igor Dodon.    

Luni, 13 ianuarie, Viorel Morari a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 20 de zile. Acesta a fost reţinut în data de 10 ianuarie. El este acuzat de abuz în serviciu şi fals în acte publice. Morari pledează nevionvat.

Comentarii