Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

10 Apr. 2020 / 13:01

Profesorii de la UTM solidari în lupta cu pandemia

Profesorii de la Universitatea Tehnică din Moldova se solidarizează cu acţiunile municipalităţii în lupta cu pandemia. Aceştia au donat din salariile lor, 150 de mii de lei, bani care urmează să fie direcţionaţi la Centrul de triaj pentru pacienţii cu simtome de COVID-19, transmite Moldova 1.

Potrivit rectorului UTM, Viorel Bostan, banii au fost donaţi pentru procurarea echipamentelor medicale şi consumabilelor necesare.

„Ştiu că studenţii împreună cu profesorii au fost şi sunt implicaţi printre primii să confecţioneze echipamente de protecţie, gestul cu viziere de la UTM este foarte frumos. Vreau să mulţumesc pe această cale locuitorilor municipiului Chişinău, a medicilor care urmează să primească pacienţi”, a spus primarul capitalei, Ion Ceban.

Până acum UTM a implementat mai multe acţiuni de suport pentru medicii care luptă cu coronavirusului printre care confecţionarea măştilor medicale, colectarea ochelarilor de schi şi înot pentru adaptare necesităţilor echipamentului de protecţie individuală pentru personalul medical, dar şi producerea vizierelor de protecţie.

 

Comentarii