Ştiri

Sursa imaginii: studentus.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

07 Dec. 2019 / 19:15

Profesorii, instruiţi să acceseze platformele educaţionale on-line

Au învăţat să acceseze platformele educaţionale on-line şi să utilizeze mai eficient instrumentele digitale în procesul de predare, învăţare şi evaluare - vorbim despre mai mulţi profesori care au participat o conferinţă naţională. Instruirile au fost organizate de către Academia de Inovare şi Schimbare prin Educaţie, relatează Mesager.

„Ne dorim să-i învăţăm cum să utilizeze telefonie mobilă şi instrumentele web cele mai noi care au apărut pe piaţă, pentru a face procesul de instruire nu doar interesant, dar şi util pentru aceste cadre didactice”, a menţionat Daniela Munca-Aftenev, reprezentantă a Academiei de Inovare în Schimbare prin Educaţie.   

Profesorii susţin că datorită noilor platforme on-line lecţiile devin mai interesante.

„La lecţii, de obicei, mă strădui să utilizez diferite aplicaţii on-line, dar mai mult la testări, pentru că acolo deja există concurenţă între ei şi dorinţa de a lucra, am văzut că într-adevăr este succes, copiii au o interacţiune foarte bună între ei şi rezultatele sunt foarte bune”, a spus Ana Luchian, profesoară.

La conferinţa naţională au participat peste 100 de profesori.

„Învăţarea nu poate să se petreacă doar în clasă, învăţarea se va extinde şi va participa la învăţare întreaga comunitate. Mă bucur foarte mult de numărul în creştere a cadrelor didactice care doresc să facă acel schimb de cunoştinţe”, a specificat Angela Prisăcaru, consultant principal la Direcţia Învăţământ din cadrul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Comunitatea on-line a platformei educaţionale întruneşte peste 6700 de profesori.

Comentarii