Ştiri

Sursa imaginii: Imagine simbol

Ştiri / Social

11 Dec. 2018 / 09:02

Proiecte sociale în Moldova cu sprijinul financiar al Japoniei

Guvernul Japoniei a alocat 267 de mii de dolari pentru implementarea a patru proiecte sociale în raioanele ţării. Este vorba de credite nerambursabile, acordate în cadrul proiectului „Kusanone”. Două proiecte sunt pentru procurarea utilajelor medicale în două spitale raionale din Edineţ şi Făleşti, dar şi pentru reparaţia acoperişului şi a cantinei în două gimnazii din raionale Drochia şi Floreşti. Pe parcursul a zece ani, în cadrul programului „Kusanone”, Guvernul Japoniei a investit aproximativ trei milioane de dolari, relatează Mesager.

„Suntem foarte bucuroşi că am semnat cele patru proiecte. Este vorba de asistenţă în spitalele raionale care au lipsă de echipament modern şi noi am acordat, şi pentru şcoli. Problema este că, curge apa, probleme sanitare. Pentru copii condiţiile sunt foarte importante”, a declarat Masanobu Yoshii, ambasadorul Japoniei în Moldova.

„Am solicitat Guvernului Japoniei proiect de grant pentru modernizarea utilajului în maternitate. Sperăm că va duce la mărirea securităţii nou-născuţilor şi a mămicilor lor precum şi la cea a calităţii şi o satisfacţie a pacienţilor”, a menţionat Anatol Guţu, reprezentant al Spitalului raional din Edineţ.  

„Vom renova cantina gimnaziului. Vom schimba tavanul, podeaua, vom cumpăra tot ce este necesar pentru o cantină”, a spus Maria Vetricean, directoarea gimnaziului din Domulgeni (Floreşti). 

Comentarii