Ştiri

Sursa imaginii: Europa FM

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Social

26 Mar. 2019 / 18:50

Proiectul guvernamental „Prima Casă” s-ar putea extinde

După un an de activitate, proiectul guvernamental „Prima Casă” se extinde. A patra versiune a proiectului de facilitare a procurării unei locuinţe ar putea fi lansat în iunie. Anunţul a fost făcut de către ministrul Finanţelor, Ion Chicu. Oficialul a declarat că până acum 1800 de familii şi tineri necăsătoriţi şi-au procurat o locuinţă prin intermediul programului, relatează Mesager.

După ce mai mulţi ani au închiriat o casă şi au locuit pe la rude, acum cei opt membri ai familiei Begşceanov din Durleşti  au în sfârşit propria locuinţă. Cei doi soţi au reuşit să procure un apartament cu două camere prin intermediul programului „Prima Casă”.

„Acum urmează să pregătim toate lucrurile, apartamentul este cu reparaţie, urmează să mai aranjăm lucrurile, să trecem în locuinţă nouă, copiii au fost foarte bucuroşi”, a spus beneficiarul, Ion Begşceanov. 

Şi Aliona Jdanov acum are o locuinţă proprie datorită programului. Camera în care locuia anterior a devenit neîncăpătoare după apariţia copiilor.

„Fetele au odaia lor, băiatul odaia lui de aia şi ne-am decis să luăm un apartament cu trei odăi ca fiecare să aibă condiţiile lui. Creditul l-am luat pe 20 de ani, lunar trebuie să achităm 3300 de lei, dar statul ne compensează şi îmi rămâne 1500”a spus beneficiarul, Aliona Jdanov.

Solicitanţii pot verifica online dosarele depuse.

„Ne bucură că neavând luna plină martie deja avem înregistrate peste 280 de cereri, de fapt această lună este una care a bătut recordul, deoarece în nicio lună nu am avut aşa o cifră la momentul de faţă peste 230 de cereri deja emise sub formă de garanţie financiară”, a menţionat directorul general ODIMM, Petru Gurgurov. 

Potrivit autorităţilor, costul locuinţelor procurate depăşeşte un miliard de lei, iar compensaţiile acordate din Bugetul de Stat sunt de 1,3 milioane de lei. Autorităţile îşi propun să extinde programul şi să lanseze „Prima Casă – 4”.

„Aceasta o să fi un element suplimentar de suport beneficiarilor Prima Casă 2 şi va fi zicem într-o dependenţă de salariile care le primesc beneficiarii astfel încât să avem o corelare între compensările care le dăm la bugetul de stat şi contribuţiile acestor beneficiari prin taxe şi impozite salariale”, a spus ministrul Finanţelor, Ion Chicu. 

Programul guvernamental „Prima Casă” a fost lansat în martie anul trecut.

Comentarii