Ştiri

Sursa imaginii: promolex.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

26 Oct. 2020 / 18:43

Promo-LEX: Ultimul an de implementare a Strategiei de dezvoltare a poliţiei a început cu restanţe

Strategia de dezvoltare a poliţiei bate pasul pe loc. Potrivit unui raport de monitorizare civică realizat de Promo-LEX, ultimul an de implementare a strategiei a început cu restanţe. Printre acestea se numără desconcentrarea activităţilor de menţinere şi asigurare a ordinii publice, perfecţionarea cadrului legal privind organizarea întrunirilor, dar şi adaptarea activităţii speciale de investigaţii la standardele comunitare, relatează Mesager.

De cealaltă parte, experţii spun că acest lucru se datorează faptului că în timpul pandemiei Ministerul Afacerilor Interne şi, implicit, poliţia a fost axată pe supravegherea respectării de către cetăţeni a măsurilor instituite de Comisia pentru Situaţii Excepţionale.

„Considerăm absolut necesar majorarea cuantumului salarial al angajaţilor poliţiei. La fel, recomandăm asigurarea promovării prevederilor legale pentru activitatea de urmărire penală specială de investigaţii şi iniţierea aprobării noilor documente strategice pentru dezvoltarea poliţiei în perioada următoare”, a declarat Mihaela Duca, analistă la Promo-LEX.

Raportul a fost realizat în cadrul proiectului „Monitorizarea civică a reformei poliţiei”, implementat cu suportul financiar al Uniunii Europene. 

Comentarii