Ştiri

Sursa imaginii: agora.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

26 Mai 2020 / 18:33

Protest la Piaţa „Calea Basarabiei”

Protest la Piaţa „Calea Basarabiei” din capitală. Comercianţii spun că sunt impuşi de administraţia pieţei să achite arenda şi pentru lunile în care piaţa nu a activat. Oamenii au cerut ajutorul autorităţilor publice locale, care declară însă că nu se pot implica în activitatea pieţelor private, relatează Mesager.

Acum nouă ni se cere să achităm pe luna aprilie, pe luna mai, pe luna iulie, adică noi nu putem ieşi la lucru fără a achita această arendă. Nouă administraţia nu ne merge la întâmpinare macar cât de cât. Este o piaţă privată care dictează propriile reguli. Ar trebui să fie cinstiţi cu noi, ca pe nişte copii i-am crescut achitând taxe 25 de ani. Noi de la autorităţi cerem să ne respecte dreptul la muncă şi scutirea de toate plăţile de arendă”, spun protestatarii.

Administraţia pieţei nu a fost de găsit pentru o reacţie. Solicitată de Moldova 1, viceprimarul Inga Ionesii a declarat că autorităţile municipale nu pot interveni în cazul proprietăţilor private.

Ceea ce ţine de municipalitate, locurile care noi le dăm în chirie este o decizie să fie scutiţi agenţii economici care nu au activat, dar ce ţine de agent economic şi proprietate privată - acolo nu putem să ne implicăm, adică să intervenim”, a declarat Inga Ionesii.

Săptămâna trecută, Consiliul municipal Chişinău a adoptat o decizie prin care comercianţii din pieţe au fost scutiţi de plata taxei de piaţă pe perioada în care nu au activat. Pieţele din ţară au fost închise începând din a doua jumătate a lunii martie.

Comentarii