Ştiri

Sursa imaginii: gov.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

21 Ian. 2020 / 17:41

Reprezentanţii sectorului zootehnic cer susţinerea Guvernului în promovarea exportului

Reprezentanţii sectorului zootehnic au solicitat susţinerea Guvernului în promovarea exportului, asistenţă financiară în monitorizarea lanţului de trasabilitate a calităţii produselor şi identificarea unor măsuri de protejare a pieţei interne. Totodată, a fost accentuată necesitatea avansării încheierii Acordului de Liber Schimb cu China.

Solicitările au fost adresate în cadrul unei şedinţe pentru examinarea problemelor în sectorul zootehnic, convocată de premierul, Ion Chicu.

În acest sens, pe platforma Ministerului Finanţelor a fost constituit un grup de lucru, care, în comun cu reprezentanţii asociaţiilor şi a oamenilor de afaceri din domeniul zootehnic, vor examina problemele de ordin fiscal ale sectorului şi vor identifica soluţii.

De altă parte, prim-ministrul, Ion Chicu, a solicitat avansarea rapidă în procesul de acreditare a laboratoare de încercări a produselor de origine animalieră şi a îndemnat reprezentanţii asociaţiilor şi producătorii să se implice în activitatea grupului de lucru. Totodată, Ministerului Finanţelor i-a cerut să identifice mijloace financiare pentru monitorizarea calităţii produselor de origine animalieră.

Comentarii