Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

23 Mai 2020 / 17:00

Restaurantele şi cafenelele îşi vor relua activitatea din 1 iunie

Restaurantele şi cafenelele se pregătesc pentru redeschiderea din 1 iunie. În acest context, au fost adoptate măsuri stricte de protecţie, relatează Mesager.

Reprezentanţii Asociaţiei Restaurantelor şi a Localurilor de Agrement au elaborat un protocol ce conţine măsuri stricte de protecţie împotriva răspândirii noului Coronavirus.

Potrivit documentului avizat de Agenţia Naţională de Sănătate Publică, distanţa dintre mesele instalate în localurile de agrement ar trebui să fie de minimum 1,5 metri. Totodată, la o masă vor putea sta maximum opt persoane. Excepţie de la această regulă fac familiile şi rudele de gradul I şi II.

Angajaţii vor fi obligaţi să poarte măşti, mănuşi şi să le fie verificată temperatura înainte de începerea programului de muncă.

Sălile vor fi dotate cu dezinfectant şi vor fi igienizate cu regularitate.

Şi unităţile de tip fast-food vor trebui să respecte reguli speciale. Fiecare staţie de preluare a comenzilor va fi dotată cu ecran de protecţie din plexiglass, adică sticlă, peliculă de polietilenă sau sticlă organică.  Totodată, punctele de deservire a clienţilor vor trebui să menţină distanţa de cel puţin un metru între ele.

Comentarii