Ştiri

Sursa imaginii: deschide.md

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Social

15 Apr. 2019 / 15:30

Ruslan Codreanu: Directoarea Grădiniţei nr. 177 ştia că în instituţie era aplicată violenţa fizică

Directoarea Grădiniţei nr. 177 din capitală ştia că în instituţie era aplicată violenţa fizică şi psihologică asupra copiilor. Despre aceasta a anunţat primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, care a mai declarat că administratoarea a reangajat educatoarele, care anterior au fost demise pentru comportament inadecvat, relatează Moldova 1.

Edilul a precizat că educatoarele implicate în scandal nu au depus deocamdată cereri de demisie, chiar dacă au anunţat că ies în grevă pe reţelele de socializare.

De dimineaţă mai mulţi părinţi au protestat la Primăria capitalei şi au cerut implicarea autorităţilor în acest caz. Directoarea Grădiniţei nr. 177 a fost eliberată din funcţie, după ce raportul Centrului psiho-socio-pedagogic a scos la iveală că micuţii au fost agresaţi.

„În instituţia respectivă avea loc agresiune fizică şi emoţională, şantaj, copiii erau speriaţi, copiii au început să aibă un comportament inadecvat. Directoarea nu numai că ştia despre această situaţie, directoarea a fost informată despre această situaţie, directoarea a reangajat educatorii care aveau un comportament agresiv faţă de copii. Cine a fost eliberat la ziua de astăzi este directorul instituţiei, Lucia Cazacu de la grădiniţa 177. Restul ce-am văzut eu doar sunt nişte şantajări deocamdată pe reţelele de socializare. Eu n-am văzut nicio cerere de demise din partea altui educator sau a cuiva”, a declarat Ruslan Codreanu.

Comentarii