Ştiri

Sursa imaginii: mei.gov.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

29 Mar. 2020 / 15:40

Serviciul 112 este pregătit să facă faţă tuturor apelurilor de ajutor

În contextul Stării de Urgenţă, Serviciul 112 este pregătit să facă faţă tuturor apelurilor de ajutor. Asigurarea vine din partea ministrului Economiei şi Infrastructurii, Serghei Railean, care a întreprins, astăzi o vizită de lucru la Serviciul Naţional Unic pentru Apelurile de Urgenţă 112.

„Preluarea operativă a apelului şi transmiterea informaţiei serviciilor de urgenţă pentru a interveni în timp real înseamnă salvarea a mii de vieţi. În contextul Stării de Urgenţă, Serviciul 112 este pregătit să facă faţă tuturor apelurilor de ajutor”, a declarat ministrul.

Într-un comunicat al Ministerului Economiei se menţionează că Serviciul 112 funcţionează în regim alert şi au fost luate măsuri suplimentare pentru preluarea tuturor apelurilor. Serghei Railean a apreciat efortul echipei de operatori, care, în condiţiile actuale reuşeşte să facă faţă avalanşei de solicitări şi să limiteze răspândirea epidemiei de COVID-19.

„Actualmente, apelurile prin care cetăţenii raportează simptome de gripă sau o posibilă infecţie cu COVID-19 sunt direcţionate către serviciul de Ambulanţă, iar cele privind persoanele care nu respectă regimul de autoizolare stabilit de autorităţi sunt direcţionate către serviciul de Poliţie. Zilnic recepţionăm circa opt mii de apeluri. Din numărul total de solicitări, 50% sunt apeluri care nu reprezintă urgenţe. În foarte multe cazuri, cetăţenii apelează numărul unic de urgenţă 112 pentru a afla informaţii despre coronavirus sau despre alte subiecte, fără a avea urgenţe reale”, a informat directorul Servicului 112, Liviu Oboroc.

Astăzi, 29 martie, Serviciul 112 împlineşte doi ani de activitate operaţională.

Comentarii