Ştiri

Sursa imaginii: agora.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

12 Aug. 2020 / 18:34

Sesizare la ANI şi Procuratura Generală privind declaraţiile de avere ale lui Andrian Candu

Socialista Marina Radvan a depus astăzi o sesizare la Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) şi Procuratura Generală pe numele liderului Pro Moldova, Andrian Candu, în care acuză admiterea mai multor neconcordanţe în declaraţiile sale de avere şi interese, relatează Mesager.

Potrivit  Marinei Radvan, Candu nu ar fi declarat un apartament de 61 de metri pătraţi, iar valoarea mai multor bunuri nu ar coincide cu veniturile pe care le-ar fi obţinut preşedintele Pro Moldova. Mai mult, potrivit sesizării, Candu ar fi comis încălcări şi la indicarea cotei-părţi într-o companie, dar şi prin faptul că nu a indicat că este fondator al unei întreprinderi.

Contactat de Moldova 1, Andrian Candu nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile. Am discutat însă cu unul din colegii săi de partid, Sergiu Sîrbu, care a declarat că sesizarea socialiştilor ar face parte dintr-o campanie regizată de hărţuire a opoziţiei. Potrivit lui Sîrbu, acuzaţiile nu au niciun fundament, întrucât, toţi deputaţii Pro Moldova s-au conformat legislaţiei.

Comentarii