Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: admin

Ştiri / Social

13 Aug. 2019 / 16:02

Sfaturi pentru un scăldat în siguranţă

Cetăţenii sunt rugaţi să fie prudenţi, pentru a evita cazurile de înec. Respectarea normelor de comportament în apă poate scădea considerabil numărul situaţiilor excepţionale. Atenţionarea vine din partea Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

Salvatorii atenţionează că scăldatul este indicat doar în spaţiile special amenajate. În caz contrar, pot fi curenţi de apă, gropi, nămol şi pietre. Mai mult, nu este recomandat scăldatul celor care au consumat băuturi alcoolice.

„Scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru a nu nimeri în curenţi de apă, maluri abrupte sau albiile nămoloase cu pante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci. Supravegheaţi, în permanenţă, copii atunci când intraţi în apă sau când vă aflaţi în apropierea apei. Nu vă aventuraţi în apă pe timp de noapte sau după ce aţi consumat băuturi alcoolice. În cazul în care nu ştiţi să înotaţi, evitaţi să vă scăldaţi singuri. nu riscaţi să săriţi în apă de la înălţimi periculoase. În cazul în care sunteţi martor la o situaţie de înec, solicitaţi ajutorul calificat şi apelaţi, de urgenţă, serviciul 112”, a spus ofiţerul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei, Nina Mereacre.

Salvatorii efectuează razii la bazinele acvatice din ţară şi informează populaţia despre regulile de comportament în apă. Totodată, salvatorii instruiesc cetăţenii cum să reacţioneze în cazul în care observă că cineva se îneacă.

În Republica Moldova sunt peste patru mii de bazine acvatice şi 1000 km de râu.

Comentarii