Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

06 Noi. 2019 / 13:58

Sfera energetică, printre sectoarele-cheie în care urmează să fie aprofundată cooperarea cu UE

Printre sectoarele-cheie în care urmează să fie aprofundată cooperarea cu UE este sfera energetică, piaţa digitală şi transporturile. O declaraţie în acest sens a făcută de ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu în cadrul Conferinţei ministeriale organizată de Ministerul Afacerilor Externe al Suediei, se arată într-un comunicat ala MAEIE emis presei.

„O prioritate concretă în acest sens este reducerea preţurilor la serviciile de roaming, un beneficiu care va fi resimţit imediat de către cetăţeni. Trebuie să avansăm mai rapid pe aceste domenii”, a menţionat ministrul Popescu.

Şeful diplomaţiei moldoveneşti a mai spus că Republica Moldova a avansat mult şi în sfera comerţului cu mărfuri.

„Parteneriatul Estic a adus deja multe beneficii, dar trebuie să lucrăm pe o agendă care va deschide noi orizonturi de cooperare şi de integrare cu Uniunea Europeană. Datorită Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător cu UE, Republica Moldova a avansat mult în sfera comerţului cu mărfuri. În etapa ulterioară, în dialogul nostru cu partenerii europeni trebuie să ne concentrăm pe dezvoltarea cooperării în domeniul serviciilor”, a declarat Nicu Popescu în cadrul panelului dedicat viitorului PaE.

Conferinţa este organizată în zilele de 5-6 noiembrie curent. Alături de ministrul de Externe de la Chişinău participă  şi omologii săi din Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan şi Belarus. Toţi participanţii la dezbateri au subliniat faptul că Parteneriatul Estic trebuie să contribuie, în continuare, la apropierea vecinilor estici de Uniunea Europeană prin dialog politic şi prin legături economice şi interumane consolidate.


 

Comentarii