Ştiri

Sursa imaginii: jurnal.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

25 Mar. 2019 / 09:39

Şoferii şi transportatorii de mărfuri sunt îndemnaţi să ocolească posturile vamale Giurgiuleşti şi Reni

Şoferii şi transportatorii de mărfuri sunt îndemnaţi să ocolească posturile vamale Giurgiuleşti şi Reni. Porţiunea de drum care leagă cele două puncte este în reparaţie. Lucrările de reabilitare sunt realizate cu suport financiar al UE. Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor să opteze pentru posturile „Vulcăneşti-Vinogradovka” sau „Mirnoe – Tabaki”, relatează Mesager.

Postul vamal „Mirnoe – Tabaki” lucrează în regim normal şi este gata să primească un flux suplimentar de transport. Vestea că la postul vamal Giurgiuleşti - Reni au loc lucrări de renovare i-a bucurat pe şoferi.

„Super dacă se apucă va fi mai uşor de codus. Ştiu că drumul Vulcăneşti-Bolgrad este îngrozitor, am condus de la Cahul - drumul este mai lung cu 20 km. Pentru că pur şi simplu nu există nici un fel de carosabil”, „Starea drumurilor este rea. Să dea Domnul ca autorităţile să facă drumurile, pentru ca să nu ne distrugem automobilele”, „Ştiu că se planifică să fie reparate, eu conduc timp de 42 de ani, despre drumuri bune doar visăm, maşinile se strică”, „Venim de la Giurgiuleşti, drumurile sunt foarte rele, dacă drumurile sunt rele toţi merg încet, să facă reparaţie, asta e numaidecat”, au declarat şoferii.

Lucrările de reparaţie vor avea loc timp de 8 zile. Acestea vor fi efectuate etapizat, fiind disponibilă o singură bandă de circulaţie, rezervată doar autoturismelor.

„Lucrările de reabilitare sunt realizate în cadrul proiectului de modernizare a posturilor comune de control Giurgiuleşti-Reni şi Curciugan-Pervomaisk de pe teritoruil Ucrainei. Bugetul proiectului este de 5,75 de milioane de euro”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Vamal, Cristina Rău.

Punctele comune de trecere a frontierei „Giurgiuleşti-Reni” şi „Cuciugan-Pervomaisk” sunt renovate cu suportul Uniunii Europeane, cofinanţat de Guvernul Republicii Moldova şi al Ucrainei.

Comentarii