Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

21 Noi. 2020 / 13:12

Spot social dedicat victimelor violenţei

Sora, mama, fiica, vecina sau oricare femeie din jurul nostru poate fi victimă a violenţei domestice. În Republica Moldova, 73% dintre femei au suferit, pe parcursul vieţii, de cel puţin o formă de violenţă în familie: psihologică, fizică, economică sau sexuală. Situaţia s-a agravat mai ales în perioada stării de urgenţă. În acest context, Centrul de Drept al Femeilor (CDF), cu susţinerea Suediei, a lansat un spot social, relatează Moldova 1.

Spotul social este conceput să sensibilizeze publicul despre gravitatea fenomenului de violenţă în familie, să îndemne persoanele apropiate victimelor să le susţină, dar şi să încurajeze victimele să solicite ajutor.

Spotul promovează îndemnul de a nu suporta violenta în tăcere, oferind şi numărul la care victimele pot apela gratuit pentru a beneficia de suport emoţional şi servicii de consiliere juridică: 0 800 80 000.

Spotul social va fi difuzat la posturile TV, dar şi online, prin intermediul reţelelor de socializare şi pe platformele CDF. Acesta a fost realizat în contextul campaniei internaţionale „16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen”, care se desfăşoară anual în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie.

Comentarii