Ştiri

Sursa imaginii: adevarul.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

10 Iul. 2020 / 18:00

Starea de urgenţă în sănătate publică, prelungită

Starea de urgenţă în sănătate publică este prelungită în Republica Moldova până pe 31 iulie. Despre aceasta a informat premierul Ion Chicu, după şedinţa de astăzi a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică.

„Se menţine interdicţia pentru cetăţenii străini de a intra în Republica Moldova, cu mici excepţii care au fost în vigoare şi până acum. Din păcate trebuie să păstrăm acelaşi regim de autoizolare pentru 14 zile şi pentru cetăţenii noştri care revin de peste hotare”, a declarat premierul.

De asemenea, potrivit premierului, va fi menţinută în continuare restricţia pentru activitatea cluburilor de noapte şi activitatea parcurilor de distracţii, zone de agrement. 

Până pe 1 august nu va fi permisă organizarea şi desfăşurarea ceremoniilor, indiferent dacă au statut public sau privat.

„Un moment pe care toţi îl aşteaptă, redeschiderea grădinţelor - nu putem deocamdată să le redeschidem nici după 16 iulie, păstram restricţia până pe 31 iulie, deoarece în ultimele zile avem mai mulţi angajaţi din grădiniţe, în special din Chişinău, confirmaţi cu COVID-19”, a menţionat Ion Chicu.

Printre deciziile Comisiei este şi prelungirea sistării activităţii taberelor de odihnă până pe 1 august. 

Comentarii