Ştiri

Sursa imaginii: chisinau.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

29 Iun. 2020 / 18:00

Starea podurilor din Chişinău, în vizorul autorităţilor municipale

O comisie municipală evaluează situaţia podurilor din oraş, pentru a stabili măsurile ce urmează a fi luate în vederea îmbunătăţirii stării de lucruri pe acest domeniu.

O şedinţă cu specialiştii din cadrul Primăriei şi experţii de profil a avut loc săptămâna trecută, iar specialiştii au atenţionat autorităţile locale despre faptul că amplasarea obiectivelor de reclamă pe poduri este interzisă. De asemenea, prezintă pericol şi spălătoriile auto amplasate sub respectivele construcţii. Informaţii în acest sens au fost prezentate de viceprimarul Ilie Ceban, luni, în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale.

În context, Ilie Ceban a solicitat preturilor de sector şi Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare să examineze temeiul amplasării spălătoriilor sub poduri şi să întreprindă măsuri pentru evacuarea acestora.

„Aceste obiective creează condiţii pentru deteriorarea stării podurilor prin umezeala ce persistă ca rezultat al activităţii respectivilor agenţi economici", a spus viceprimarul.

Mai mult, Ilie Ceban a subliniat că autorităţile urmează să întreprindă măsuri urgente în acest sens, deoarece situaţia a degradat, din cauza lipsei de atitudine din partea administraţiilor anterioare.

În municipiul Chişinău sunt circa 20 de poduri rutiere.

Comentarii