Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

15 Iul. 2020 / 09:36

Strada 31 august 1989 din Chişinău va fi reamenajată

Strada 31 august 1989 din municipiul Chişinău va fi reamenajată, devenind un coridor verde care va conecta Parcul Valea Trandafirilor cu Parcul Dendrariu. Edilul capitalei, Ion Ceban, susţine că această stradă are un potenţial considerabil pentru pietoni şi ciclişti care este însă puţin valorificat.

„De beneficiile acestei transformări se vor bucura nu doar locuitorii din zonele de proximitate faţă de aceste parcuri, dar şi din întregul oraş, căci va fi asigurată o conexiune alternativă de mobilitate pe direcţia centru şi astfel se va micşora presiunea pe sistemul de transport public şi privat”, afirmă Ion Ceban.

Pentru a eficientiza utilizarea spaţiului, se va păstra banda de circulaţie pentru transportul rutier, iar spaţiile de parcare vor fi amenajate paralel carosabilului. Totodată, va fi disponibilă o pistă pentru biciclişti, cu sens dublu de circulaţie.

„Pentru a încuraja mobilitatea urbană, este nevoie de a schimba paradigma de utilizare a spaţiului urban prin centrarea pe om, şi nu pe maşină. Favorizarea folosirii vehiculelor prietenoase mediului, utilizarea eficientă a transportului public şi dezvoltarea transportului alternativ pornesc în primul rând de la planificarea corectă a străzilor”, a menţionat Inga Podoroghin, specialistă de programe la PNUD Moldova.

Planul de redesign al străzii a fost elaborat de o companie contractată de PNUD, iar reamenajarea va demara în septembrie 2020 din contul resurselor oferite de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Europeană de Investiţii.

 

Comentarii