Ştiri

Sursa imaginii: sputnik.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

14 Iul. 2020 / 19:30

Studiu: 80% din cei vindecaţi de COVID-19 mai au simptome la două luni de la infectare

Aproximativ 80% dintre persoanele infectate cu noul tip de Coronavirus încă au simptome la două luni după îmbolnăvire. Sunt datele unui studiu efectuat asupra pacienţilor teoretic vindecaţi de COVID-19 şi publicat în Journal of the American Medical Association, relatează Mesager.

Cercetarea a fost efectuată la 143 de pacienţi din Italia, care fuseseră spitalizaţi din cauza noului Coronavirus. 28 dintre ei au avut nevoie de ventilaţie mecanică sau au fost intubaţi. Astfel, după ce s-au tratat, testele fiind negative, patru din cinci persoane încă acuzau unele simptome.

Datele arată că la momentul evaluării, aproape 13% dintre pacienţii vindecaţi nu aveau niciun simptom, 32 la sută aveau unul sau două simptome, iar 55 la sută aveau trei sau mai multe.

La două luni de la primele simptome de COVID-19, niciunul nu a mai făcut febră sau nu a mai avut simptome acute de infecţie, dar mai mult de jumătate dintre ei au spus că resimt o oboseală.

Totodată, 43% dintre persoanele chestionate au menţionat că au în continuare dificultăţi în respiraţie. Aproape o treime dintre foştii bolnavi au acuzat dureri de articulaţii şi 22 la sută dureri toracale.

În acelaşi timp, 44% dintre pacienţii care au participat la studiu au spus că nivelul vieţii lor s-a înrăutăţit în urma infectării cu noul virus.

Comentarii