Ştiri

Sursa imaginii: madein.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

08 Dec. 2019 / 19:34

Târgul Internaţional de Caritate, la a 23-a ediţie

De Crăciun să fim mai buni - un firesc răspuns la acest îndemn de sărbători este, de 23 de ani, Târgul Internaţional de Caritate, organizat de către Clubul Internaţional al Femeilor. Evenimentul reprezintă o oportunitate de a crea o atmosferă de sărbători şi de a oferi vizitatorilor posibilitatea de a procura daruri deosebite din diferite ţări, dar, mai ales, de a-i ajuta pe cei aflaţi în dificultate. Donaţiile acumulate vor fi distribuite sub formă de granturi organizaţiilor nonguvernamentale care implementează proiecte în beneficiilor copiilor şi femeilor din grupuri social vulnerabile, relatează Mesager.

De dimineaţă, oamenii au venit în număr mare la Târgul de Caritate. Este de, fapt, o călătorie imaginară prin mai multe ţări ale lumii. În premieră, are un stand Consulatul Spaniei în Republica Moldova.

„Am adus şi costume, şi bucate din Spania, mai multe produse autentice. O să pregătim şi mâncarea tradiţională Paelia. Toată lumea a venit aici să aducem un picuţ de Spanie în Moldova”, a declarat Elena Matveiciuc, reprezentantă a Consulatului Spaniei în Moldova.

Atmosfera magică de Crăciun au creat-o cele 27 de ambasade, organizaţii şi comunităţi internaţionale, care s-au solidarizat pentru a susţine proiecte de caritate. Astfel, au fost selectaţi opt din cei 112 aplicanţi.

„Suntem siguri c-o să adunăm astăzi mai multe surse şi vom mai alege alte câteva proiecte. Vom ajuta o şcoală specială pentru copiii cu vederea slabă, vom ajuta Fundaţia Regina Pacis, Şcoala auxiliară 6, în care învaţă copii cu probleme, vom ajuta organizaţia neguvernamentală „Concordia” şi altele”, a specificat Maria Marinuţă, co-preşedinta Clubului Internaţional al Femeilor.

„Suntem foarte mândri că anul trecut Italia a fost principala donatoare, a fost rezultatul unei munci în echipă a Ambasadei, a companiilor italiene prezente în Moldova. Credem că şi în acest an vom reuşi”, a declarat Valeria Biagiotti, ambasadoarea Italiei în Moldova.

„Acest eveniment ne permite să fim mai aproape de nevoile copiilor şi de toţi oamenii nevoiaşi. Avem posibilitatea să acordăm o mână de ajutor, să arătăm că putem fi mai uniţi şi că putem să fim mai buni în ajunul acestor sărbători”, a menţionat Galina Dodon, Prima Doamnă.

„O să oferim toţii banii pe care-i câştigăm din vânzarea produselor noastre oamenilor mai săraci, cele mai solicitate la standul nostru sunt colierele cu perle”, a precizat Zhang Yanjun, ambasadorul Chinei în Moldova.

„O cauză nobilă la care venim cu produse făcute de colegii noştri, dar şi dulciuri din Europa, cu produse ale asociaţiilor care primesc granturi de la Uniunea Europeană. Avem de la Soroca, de la şcoala auxiliară”, a spus Alina Doroftei, consilier politic a Delegaţiei UE.

Un adevărat spectacol muzical, dar şi culinar a fost prezentat de un grup  folcloric din Găgăuzia „Sivda”.

La ediţia de anul trecut al Târgului Internaţional de Caritate au fost adunaţi peste 600 mii de lei, orientaţi spre proiecte de caritate.

Comentarii