Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

17 Ian. 2020 / 11:58

Tiraspolul interzice trecerea frontierei spre Ucraina pentru automobilele cu numere moldoveneşti

Din data de 24 ianuarie curent, regimul separatist de la Tiraspol interzice automobilelor cu numere de înmatriculare moldoveneşti să treacă prin aşa-zisele puncte de control de pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Potrivit unui comunicat al pretinsului minister de interne de la Tiraspol, decizia va fi aplicată până când autorităţile de la Chişinău vor renunţa la interzicerea traversării frontierei de stat a automobilelor înregistrate în stânga Nistrului.

Amintim că Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova a anunţat că începând cu data de 10 ianuarie curent a sistat aplicarea excepţiei temporare privind măsurile de control a autoturismelor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Acesta înseamnă că automobilele înmatriculate în regiunea transnistreană nu vor mai putea traversa frontiera de stat a Republicii Moldova.

Astfel, conducătorii auto care doresc să traverseze frontiera de stat trebuie să se conformeze Legii cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport şi modificarea unor acte legislative. Potrivit agenţiei Infotag, aşa-nimitele autorităţi transnistrene, consideră că cerinţele Republicii Moldova sunt o încălcare a acordurilor anterioare, în special a protocolului din 2018 privind participarea vehiculelor transnistrene la traficul internaţional. Chişinăul nu este de acord cu acest lucru, deoarece documentul nu spune nimic despre permisele de conducere, pe care trebuie să le aibă neapărat un stat recunoscut.

Contactat telefonic de reporterul Redacţiei Actualităţi Radio, Biroul pentru Reintegrare ne-a comunicat că se va documenta pe marginea acestui caz, ulterior vor veni cu o reacţie.

Comentarii