Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

09 Apr. 2020 / 19:27

Tot mai mulţi oameni utilizează internetul

Obligaţi să stea acasă pe timp de pandemie, o parte din oameni a început să folosească mai mult internetul şi noile tehnologii. Pentru unele persoane sunt un mijloc de a câştiga bani, fiind condiţionate să muncească de acasă, pentru altele sunt utilizate în procesul de studiu sau ca mijloc de a petrece timpul liber. Specialiştii atenţionează că în această perioadă de izolare la domiciliu există probabilitatea ca numărul celor dependenţi de noile tehnologii să crească, iar copiii sunt mai predispuşi pentru această adicţie, de aceea activităţile lor trebuie să fie cât mai variate, relatează Mesager.

„De regulă, abuzul sau dependenţa de tehnologii este uşor de detectat, persoanele respective sunt comutate mai mult la mediul virtual decât la realitatea socială, navighează prea mult pe reţelele de socializare, joacă jocuri on-line în care simulează cumva realitatea cotidiană, nu urmăresc realizarea obiectivelor personale”, a declarat Zinaida Gribincea, psiholog.

Conform datelor oficiale, în ultima perioadă volumul traficului de internet a crescut cu o treime. Totuşi, părinţii afirmă că limitează accesul copiilor în faţa ecranelor.

Chiar dacă sălile de clasă au fost înlocuite de platformele on-line, şcolarii  încearcă să combine studiile cu alte activităţi educative pentru a diminua efectele negative ale gadgeturilor.

Psihologii spun că dependenţa de tehnologii poate fi prevenită prin utilizarea moderată a acestora. Fiecare trebuie să respecte un anumit regim zilnic de muncă, să se trezească la aceeaşi oră, pentru a păstra ritmul bilogic intact şi capacitatea funcţională de exerciţiu.

Potrivit datelor oficiale, traficul la nivel mondial a crescut cu peste 50 la sută. Utilizarea în exces a noilor tehnologii poate duce la obezitate, violenţă, dificultăţi de învăţare şi scăderea vederii.

Comentarii