Ştiri

Sursa imaginii: stiri.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

02 Dec. 2019 / 17:10

Transportatorii solicită majorarea tarifului la transportul de pasageri

Asociaţia Patronală a Operatorilor de Transport Auto s-a adresat din nou Guvernului cu solicitarea de a majora tariful la transportul de pasageri. În caz contrar, transportatorii ameninţă cu noi proteste. Într-o scrisoare adresată ministrului Economie şi Infrastructurii, Anatol Usatâi, se menţionează că, după ultimele întâlniri ale transportatorilor cu funcţionarii de stat, inclusiv cu Usatîi, au fost identificate o serie de măsuri care vor reduce cheltuielile de transport. Printre acestea se numără excluderea controalelor nejustificate, lupta împotriva transporturilor ilicite, creşterea transparenţei activităţii ministerului şi ale Agenţiei Naţionale a Transportului Auto cu privire la transportatori, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Drept urmare, a fost elaborat proiectul unui Memorandum de înţelegere, a cărui semnare va permite diminuarea cerinţei de majorare a tarifului de la 92 de bani la 74-76 de bani per kilometru. Însă documentul nu a fost încă semnat, cerinţele noastre rămân aceleaşi - de 92 de bani”, au spus transportatorii, subliniind că aşteaptă până la sfârşitul săptămânii poziţia clară şi motivată a Guvernului cu calculele necesare.

Contactat telefonic, serviciul de presă al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Axenia Chirilov, a menţionat pentru Radio Moldova Actualităţi că în curând instituţia va veni cu o reacţie la acest subiect.

Menţionăm că tarifele la transportul de pasageri au fost revizuite ultima dată în anul 2012. Atunci preţul pentru un kilometru a fost majorat de la 36 de bani la 48 de bani.

 

Comentarii