Ştiri

Sursa imaginii: captură video

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

26 Mar. 2020 / 09:45

Ultimele informaţii COVID - 19 în Moldova: 28 de persoane în stare gravă

Potrivit ultimelor informaţii, făcute publice de ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, starea de sănătate la trei persoane, infectate cu COVID - 19, internate la Spitalul Clinic Republican înregistrează o evoluţie gravă, starea altor 25 de persoane, internate la Spitalul de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă” este gravă. Numărul persoanelor infectate cu noul tip de Coronavirs în Republica Moldova a rămas deocamdă acelaşi - 149 de cazuri.

„Starea de sănătate a pacienţilor în cadrul spitalului Toma Ciorbă, avem în stare gravă 25 de persoane, stare de gravitate medie 73 şi stare satisfăcătoare 25 de persoane. În cazul spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru copii avem zece persoane, este vorba despre opt copii şi două mame şi starea este de gravitate medie. În contextul cazurilor pe care le avem de la Spitalul Clinic Republican avem spitalizate patru persoane, o persoană este de gravitate medie, iar trei persoane cu evoluţie gravă. În aspectul spitalului Institutul Mamei şi Copilului avem o mamă, este de gravitate medie”, a relatat Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit ministrei Sănătăţii, de astăzi, în lupta cu COVID-19 vor fi antrenate alte două spitale regionale: Spitalul Clinic Republican din municipiul Bălţi şi Spitalul din municipiul Comrat. Viorica Dumbrăveanu a precizat că personalul acestor instituţii medicale a fost instruit, spitalele sunt dotate cu echipamentul de protecţie individual. 

„Vom activa două spitale regionale pe care punem o miză foarte mare şi el implică în acest circuit persoanele care sunt suspecte sau infectate cu Covid-19. Sunt pregătite spitalele respective, personalul fost instruit, iar ieri spitalele au ridicat echipamentul de protecţie individuală şi în acest context persoanele care sunt suspecte sau dacă vor fi şi confirmate vor urma tratamentele cadrul instituţiei sanitare publice respective. Dacă vor fi cazuri grave, pacienţii vor fi aduşi la Spitalul Clinic Republican. Femeile gravide şi copiii vor fi aduşi în municipiul Chişinău. Este necesar de a activa aceste spitale, ca să evităm transportările pacienţilor şi pentru a descărca încărcătura care vine pe Spitalul Ministerului Sănătăţii şi pe Spitalul Toma Ciorbă”, a declarat ministra.

Situaţia la zi privind răspândirea COVID-19 în Republica Moldova este următoarea: 149 cazuri confirmate, 2 persoane tratate, o persoană a decedat, 117 cazuri sunt suspecte, iar în total  sunt 1164 persoane care au fost investigate în condiţii de laborator.

 

Comentarii