Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

13 Ian. 2020 / 20:07

Un nou centru de sterilizare a animalelor va fi construit la Chişinău

Pe teritoriul necropolei de animale de pe strada Uzinelor din Chişinău urmează să fie construit un Centru de sterilizare nou. Anunţul a fost făcut astăzi la şedinţa operativă de la Primărie, după ce recent în zona au fost începute lucrări de construcţie a opt voliere noi din lemn, pentru întreţinerea a 450 de câini maidanezi. Reprezentanţii Regiei „Autosalubritate” susţin că lucrările de construcţie vor dura până la mijlocul lunii februarie, relatează Mesager.

„Este construit gardul pe perimetru din beton, adică fundamentul, este împrăştiat pietrişul, la moment suntem la etapa betonării, azi, mâine betonăm suprafaţa şi montăm gardul. Ne propunem după ce  terminăm problema cu volierele, construim pe teritoriul nostru, alături de actuala clădire a necropolei, un Centru de sterilizare cât de cât normal. Noi avem aceste posibilităţi, nu vor trage după sine ceva surse enorme”, a declarat Eugen Axentiev, director la Regia „Autosalubritate”.

Pe teritoriul unde sunt amenajate cuştile noi a fost aşternut un strat de pietriş, iar în scurt timp poligonul urmează să fie asfaltat.

În plus, autorităţile locale examinează posibilitatea de a încheia parteneriate cu agenţii economici pentru a alimenta maidanezii cu produsele care rămân în restaurantele şi cafenele din capitală.

Azilul pentru maidanezi adăposteşte în prezent peste 500 de câini, dublu faţă de cât ar trebui să fie în mod normal. Potrivit responsabililor Regiei „Autosalubritate”, în prezent pe străzile din municipiul Chişinău sunt în jur de 20 de mii de maidanezi.

Comentarii