Ştiri

Sursa imaginii: dse.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

15 Ian. 2020 / 14:50

Un pescar, salvat după ce a căzut sub gheaţa lacului Ghidighici

Un pescar, care risca să moară după ce s-a prăbuşit sub gheaţa subţire a lacului Ghidighici, a fost salvat în după-amiaza acestei zile de scafandri.

Potrivit primelor detalii, bărbatul, în vârstă de 57 de ani, a mers la pescuit şi a înainta pe lac, chiar dacă gheaţa bazinului nu era mai groasă de doi centimetri.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepţionat la ora 12:53, după ce mai mulţi oameni au auzit strigătele disperate ale omului prăbuşit sub gheaţă.

Echipa de scafandri a Detaşamentului regional căutare salvare nr.1 al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a reuşit rapid să ajungă la faţa locului şi să salveze bărbatul. Operaţiunea de salvare a fost încheiată la ora 13:09, după ce salvatorii au extras persoana, oferindu-i primul ajutor calificat.

La moment bărbatul se află în afara oricărui pericol.

În contextul celor întâmplate, IGSU îndeamnă amatorii de pescuit la copcă să evite această activitate, în special dacă temperaturile aerului sunt în oscilaţie, iar gheaţa lacurilor şi râurilor este subţire. Specialiştii informează că aflarea pe lacuri şi iazuri nu prezintă pericol doar în cazul în care grosimea gheţii depăşeşte 8-10 centimetri. În situaţii de risc oamenii sunt îndemnaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112.

Comentarii