Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

15 Mar. 2019 / 20:59

Unioniştii de la Chişinău s-au solidarizat cu românul care a construit primul şi singurul metru de autostradă din zona Moldovei

15 minute pentru autostrăzi, unioniştii de la Chişinău s-au solidarizat cu omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi care a construit primul şi singurul metru de autostradă din zona Moldovei. Acesta a postat pe reţelele de socializare un spot video prin care a chemat lumea să se oprească din muncă pentru un sfert de oră la 15 şi 15 minute în semn de protest, relatează Mesager.

Sunt român. Locuiesc în Suceava şi sunt ţăran de la Sfântul Ilie cu accent moldovenesc. Ca om de afaceri, am parcurs mai mult de 500 de mii de kilometri la volan, ba chiar am făcut şi un calcul: pentru că nu am avut autostrăzi am pierdut peste un an jumate din viaţa mea la volan.

„Ştefan Mandache a reuşit să construiască acel metru de autostradă într-o singură zi, alături de 17 muncitori. Moldova are nevoie de autostradă, Republica Moldova are nevoie de autostradă care să fie unită cu România şi cu zona Moldovei, Moldova are nevoie de autostradă inclusiv ca să fie unită cu marele artere ale Uniunii Europene”, a declarat preşedintele Blocului Unităţii Naţionae, Ion Leaşcenco.

„Avem nevoie ca autostrada Unirii care porneşte de la Târgu Mureş şi îşi propune să ajungă până la Iaşi, efectiv până la Ungheni, să ajungă şi până la chişinău pentru că avem nevoie de interconectarea pe toate dimensiunile, inclusiv pe dimensiunea de infrastructură. Presupune un pas concret spre Unirea Republicii Moldova cu România”, a spus preşedintele Tinerilor Moldovei, Anatol Ursu.

„Noi vrem Unirea, această autostradă a unirii este acea legătură dintre România şi Republica Moldova şi Uniunea Europeană pentru că de facto integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană este prin Unirea cu România”, a spus activistul civic, Valeria Voronin.

În mai multe oraşe din România, oamenii au protestat astăzi câte 15 minute. Preşedintele, Klaus Iohannis, şi ministrul de finanţe al României, Eugen Teodorovici, la fel s-au solidarizat cu protestatarii. Partidul Social Democrat care guvernează în România a anunţat că astăzi au fost demarate lucrările la Autostrada A7, numită şi autostrada Moldovei. Iar ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat şantierul de pe centura Bacăului care face parte din acest proiect. În noiembrie 2018, parlamentul de la Bucureşti a adoptat o lege prin care A8 Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, supranumită şi autostrada Unirii a devenit prioritate naţională.

Comentarii