Ştiri

Sursa imaginii: Realitatea.md: captură video

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

12 Iun. 2019 / 16:27

Veteranii de război au protestat faţă de intenţia preşedintelui Igor Dodon de a federaliza ţara

Sute de combatanţi şi Asociaţiile Veteranilor din Moldova s-au adunat în scuarul Catedralei din capitală, unde au protestat în semn de nemulţumire faţă de intenţia preşedintelui Igor Dodon de a federaliza ţara. Aceştia l-au recunoscut ca trădător de patrie şi chiar i-au cerut printr-o rezoluţie demiterea din funcţie. Deocamdată, Preşedinţia nu a venit cu o reacţie, relatează Mesager.

Am venit să spunem nu federalizării ţării, am venit să amintim conducerii că acum 27 de ani pentru asta noi am luptat, aşa-numitul preşedinte Dodon, printr-o înţelegere mârşavă cu Kozak pentru a rupe regiunea transnistreană de la Patria-mamă”. „Suntem puşi iarăşi în genunchi în faţa Imperiului Rus şi ceea ce vrea să facă ne-preşedintele Dodon n-o să meargă. Dacă o să trebuiască ne ridicăm din nou”. „Acum ne-am pomenit după 27 de ani, noi veteranii de război să fim a nimănui, noi veteranii de război să fim puşi la noi încercări de destabilizare a ţării”. „Noi avem un singur scop, să întărim ţara Republica Moldova, să meargă în Uniunea Europeană, să meargă în lumea civilizaţiei şi să scăpăm odată de armata din zonă, să scăpăm odată de securitatea energetică”, au spus protestatarii.

Preşedinţia nu a comentat deocamdată acuzaţiile veteranilor, care  sunt nemulţumiţi şi de finanţările din exterior ale socialiştilor.  

„Partidul Socialist trebuia să fie finanţat din interior, nu exterior, ceea ce şi dumnealui a confirmat la o discuţie cu alţi oponenţi politici că el a fost finanţat tranşat, lunar câte 700-800 mii de dolari ca să-şi păstreze partidul, să-şi păstreze poziţia”, a declarat Ion Ţurcan, organizator.

Potrivit Mesager, Procuratura Generală a deschis un dosar penal după publicarea înregistrărilor video în care Igor Dodon ar fi recunoscut că primeşte lunar din Rusia până la un milion de dolari pentru finanţarea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova. Anchetatorii anunţă că au început deja audierea unor persoane în acest caz.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Alexandru Guţu campion european de cadeţi

Ştiri / Sport

18 Iun. 2019 / 23:33

Alexandru Guţu campion european de cadeţi

Prim-ministrul Maia Sandu la dialog cu jurnaliştii

Ştiri / Social

18 Iun. 2019 / 20:33

Prim-ministrul Maia Sandu la dialog cu jurnaliştii

Partidul Nostru este dispus să colaboreze cu noua guvernare

Ştiri / Politic

18 Iun. 2019 / 19:57

Partidul Nostru este dispus să colaboreze cu noua guvernare

Tragere la sorţi pentru cupele europene la fotbal

Ştiri / Sport

18 Iun. 2019 / 19:32

Tragere la sorţi pentru cupele europene la fotbal

Demolare cu scandal la Ciocana

Ştiri / Social

18 Iun. 2019 / 19:27

Demolare cu scandal la Ciocana

Vezi arhiva