Ştiri

Sursa imaginii: publika.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

05 Apr. 2019 / 18:23

Vitalie Vrabie: Moldova este pregătită să efectueze controlul vamal comun la orice punct de frontieră cu Ucraina şi cu România

Moldova este pregătită să efectueze controlul vamal comun la orice punct la frontiera cu Ucraina şi cu România. Despre acest lucru a comunicat directorul Serviciul Vamal, Vitalie Vrabie, la întrevederea cu şeful Misiunii Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina (EUBAM), Slawomir Pichor, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Potrivit Serviciului Vamal, la întrevedere s-a discutat despre extinderea controlului comun şi dezvoltarea capacităţilor antifraudă ale Vămii.

Şeful Vămii a reamintit despre propunerea Serviciului Vamal de a începe extinderea controlului mixt cu postul vamal „Tudora”, care dispune de infrastructura necesară pentru găzduirea tuturor serviciilor partenere.

Slawomir Pichor consideră că controlul comun s-a dovedit a fi un mecanism eficient la facilitarea comerţului şi călătoriilor legitime, precum şi pentru consolidarea securităţii frontierelor în regiune.

Comentarii