Ştiri

Sursa imaginii: diez.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

22 Feb. 2020 / 20:35

Zeci de diplomaţi şi oameni de afaceri au jucat tenis pentru o cauză caritabilă

Zeci de diplomaţi şi oameni de afaceri s-au întâlnit la un eveniment caritabil dedicat persoanelor care au nevoie de îngrijiri paliative. Evenimentul ajuns la a treia ediţie e organizat de o asociaţie caritabilă din ţara noastră, care oferă servicii gratuite persoanelor diagnosticate cu boli incurabile, relatează Mesager.

Ambasadorul Uniunii Europene în Moldova, Peter Michalko a venit la turneu împreună cu  soţia sa, Mira.

 „Suntem aici ca să susţinem acest efort nobil  în susţinerea celor care au nevoie de atenţia noastră, de susţinere pentru ca şi ei să aibă o viaţă mai bună”, a menţionat Peter Michalko.

Competiţia s-a desfăşurat într-o atmosferă prietenoasă şi relaxantă.

„Fiecare membru al societăţii este important. Sunt oameni care au mare nevoie de ajutor. Dacă fiecare dintre noi s-ar implica, lumea în care trăim ar fi mai bună”, a declarat Uldis Mikuts, ambasadorul Letoniei în Moldova. 

„Pentru mine participarea la acest turneu nu este doar o modalitate de a face sport, dar şi o promovare a unei cauze nobile. Prin mica mea donaţie pot  ajuta oamenii bolnavi de cancer şi diabet din Moldova”, a spus Maroş Cramar, ataşat al ambasadei Slovaciei.

 „Noi ca sector privat venim să sensibilizăm opinia publică despre unele persoane care sunt în ţară şi suferă. Noi venind la acest turneu adunăm careva donaţii, ca să-i ajutăm cât de cât”, a spus Victor Timotin, reprezentant companie.

În cadrul turneului de tenis au fost colectate aproape 2000 de euro. Banii donaţi de participanţi vor  fi utilizaţi pentru crearea unei reţele naţionale mobile de servicii de îngrijire paliativă.

 „Toate  fondurile colectate sunt pentru serviciile de îngrijire paleativă, asistenţă medico-socială şi suport psiho-emoţional oferite persoanelor care suferă de boli incurabile în regiunile din Republica Moldova” a precizat Cristina Sârbu, reprezentant „Hospices of Hope Moldova”.

În ultimii trei ani peste 1500 de persoane au beneficiat de servicii calitative de îngrijire paliativă, gratuit, la domiciliu prin intermediul  Reţelei "Hospices of Hope Moldova" care activează în ţara noastră din 2008.

Comentarii