Ştiri

Sursa imaginii: publika.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

06 Dec. 2019 / 17:45

Zeci de poliţişti debutanţi au absolvit cursul de formare al subofiţerilor de poliţie

Mai pregătiţi să facă faţă cerinţelor profesiei. Zeci de poliţişti debutanţi au absolvit cursul de formare al subofiţerilor de poliţie, organizat de Centrul de instruire al Ministerului Afacerilor interne. La ceremonia de absolvire au fost prezenţi mai mulţi oficiali care au felicitat viitorii ofiţeri si le-au mulţumit pentru riscurile personale la care se supun în vederea asigurării securităţii publice.

Cursul de pregătire a poliţiştilor a durat patru luni, iar absolvenţii susţin că cel mai memorabil şi complicat moment a fost atunci când au ieşit în teren alături de mentorii lor.

„Ne-au pregătit strictul necesar care este nevoie pentru activitatea poliţienească. Dirijarea în intersecţii cred că a fost un moment foarte plăcut, nu am nici cuvinte, atâtea emoţii sunt când eşti prima dată în intersecţie, când toţi împrejur claxonează, iar tu dirijezi, eşti ca un pilot”, „Iniţial când am venit a fost greu deoarece suntem din toate raioanele suntem din diferite vârste, a fost greu să ne adaptăm mai ales la programul foarte încărcat, de dimineaţă până seara, dar am rămas surprins plăcută deoarece am avut parte chiar de mentori care au pus în practică cea ce ştiu şi cea ce ne predau asta este foarte bine”, „Pentru mine au fost foarte eficiente aceste cursuri, cred că sunt foarte eficiente aceste cursuri, cred că sunt foarte pregătit pentru a începe lucrul”, au declarat absolvenţii cursului.

Autorităţile le-au dorit absolvenţilor sa pună în practică cu succes cunoştinţele acumulate.

„Stimaţi colegi eu vă felicit, vă doresc să aveţi o activitate bună în cadrul poliţiei naţionale, tot ceia ce aţi învăţat în perioada asta să reuşiţi să realizaţi să implementaţi. Tot timpul am spus-o că e foarte important primul pas cum îl faceţi, acele primele emoţii primele cunoştinţe care le obţineţi la aceste cursuri”, a declarat secretarul de stat al MAI, Ianuş Erhan.

„Aţi ales o profesie nu cea mai simplă, o profesie bună, o profesie în care trebuie să fim alături de cetăţeni, deoarece cetăţenii sunt beneficiarii orşicărei reforme. Eu vreau să vă urez să vă realizaţi pe calea cea dreaptă”, a spus şeful adjunct al IGP, Eugeniu Pintirschi.

„Uitându-mă la voi mi-am amintit de mine acum 26 de ani, când am terminat academia de poliţie. Mi-am amintit şi de camarazii mei, de parcă a fost ieri. Sunteţi acum in condiţia de a va pune siguranţa personala în pericol pentru a oferi protecţie celorlalţi, şi pentru acest fapt noi vă respectăm foarte mult”, a declarat reprezentantul SUA la Chişinău, Robert Alexander.

Cursul de formare a fost absolvit de 56 de poliţişti, dintre care 39 de bărbaţi şi 17 femei.

 

Comentarii