Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com/Alexandru Pânzari

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

04 Iul. 2020 / 18:20

Zi de doliu în Armata Naţională în memoria militarului decedat

Unităţile din toate garnizoanele militare au coborât astăzi drapelele în bernă în memoria locotenentului major Ivan Ciobănică, care a decedat vineri, fiind strivit între două unităţi de tehnică militară, relatează Mesager.

Accidentul tragic a avut loc după ce ofiţerul a sărit în ajutor ostaşilor în termen, pentru a opri o blindată aflată în reparaţie, căreia îi cedase frâna. El a fost transportat imediat la spital, dar din cauza traumelor a decedat. Avea doar 26 de ani şi activa în calitate de comandant companie poliţie militară în cadrul Batalionului de Gardă.

„Am pierdut un militar, un EROU. S-a dus prea repede dintre noi, neaşteptat de repede. Astăzi, ne luăm rămas bun de la bravul camarad din Tabăra Militară 142. Militarul va fi înmormântat mâine în satul său de baştină, Dizghigea, raionul Comrat. Drum lin către cer, camarade. Eroii nu mor niciodată”, a scris ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, pe pagina sa de Facebook. 

Şeful de la apărare a menţionat că va înainta propunerea ca militarul să fie decorat cu o distincţie de stat post-mortem.

 

Comentarii