Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

23 Feb. 2020 / 14:30

Ziua Apărătorului Patriei, marcată prin depuneri de flori

Persoanele care au făcut armata în perioada sovietică au marcat astăzi Ziua Apărătorului Patriei, sărbătorită anual la pe 23 februarie. Ei şi-au amintit despre război şi au comemorat persoanele care şi-au dat viaţa pentru pace. Aceştia au depus flori la Complexul Memorial „Eternitate” şi speră că ororile războiului să nu se mai repete, relatează Moldova 1.

„Comemorăm memoria celor care au murit, eroi în luptele pentru apărarea Patriei. Este o sărbătoare, indiferent dacă este sau nu oficială. Pentru ţara noastră această zi rămâne una deosebită pe care o vom sărbători încă mulţi ani înainte”. „Noi am venit pentru a depune flori. Şi îi felicit pe toţi ostaşii ţării. Aceasta este o sărbătoare a tuturor bărbaţilor. Noi toţi suntem apărătorii patriei şi ai familiei”. „Am venit la Chişinău ieri. Eu foarte mult iubesc această sărbătoare sovietică”, au spus persoanele care au făcut armata în perioada sovietică.

Această zi este marcată oficial în câteva ţări din fosta Uniune Sovietică. Este vorba de Federaţia Rusă, Belarus, Kârgâzstan şi Tadjikistan. Sărbătoarea datează din 1922 şi este dedicată soldaţilor Armatei Sovietice.

Comentarii