Ştiri

Sursa imaginii: wikipedia.org

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Sport

22 Mar. 2019 / 14:29

Au rămas ore numărate până la meciul dintre Moldova şi Franţa

Au mai rămas ore numărate până la cel mai aşteptat eveniment sportiv din ultimii ani din Moldova. În această seară, naţionala Moldovei va găzdui pe Stadionul Zimbru campioana mondială - naţionala de fotbal a Franţei. Francezii au sosit ieri la Chişinău şi s-au antrenat, iar tricolorii spun că deşi sunt conştienţi de valoarea adversarului, vor depune eforturi considerabile să se impună, relatează Moldova 1.

Vedetele Franţei, care valorează un miliard de euro, s-au antrenat o oră pe Stadionul Zimbru înaintea confruntării cu Moldova. Jucătorii lui Didier Deschamps au părut relaxaţi, dar în aceiaşi măsură şi concentraţi.

Selecţionerul Alexandru Spiridon spune că adversarii tricolorilor sunt perfecţionişti.

„Franţa nu are puncte slabe. Au cel mai bun antrenor din lume şi cei mai buni jucători. Este o mândrie să joci contra lor. Această generaţie de jucători a Moldovei a avut noroc să aibă un meci contra campioanei mondiale”, a spus Alexandru Spiridon.  

Echipa cocoşilor galici este prima campioană mondială în exerciţiu, care ajunge să joace la Chişinău, iar ca totul să fie şi mai frumos, Antoine Griezmann şi-a sărbătorit ziua de naştere în Moldova. Alături de el, în atac sunt anunţaţi titularii Kylian Mbappe, Olivier Giroud şi Paul Pogba. Căpitanul naţionalei are şi el cuvinte de laudă la adresa adversarilor.

„Ca să exagerăm puţin, pot spune că fiecare fotbalist visează să joace aşa meciuri. Ştim cu toţii ce jucători vom întâlni. Întreaga săptămână ne-am pregătit după indicaţiile antrenorului”, a declarat Artur Ioniţă, mijlocaş Moldova.

Meciul dintre Moldova şi Franţa din preliminariile Campionatului European 2020 se va disputa în această seară cu începere de la ora 21:45. Mai multe detalii despre acest eveniment istoric pentru fotbalul moldovenesc vom afla de la Mihai Sandu, comentator sportiv, jurnalist la Moldova 1 şi fotbalistul Maxim Potîrniche, fundaş la echipa Petrocub.

Comentarii