Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Sport

15 Mar. 2019 / 20:21

Campioana europeană la lupte Anastasia Nichita a primit un apartament din partea statului

Premierul Pavel Filip i-a înmânat astăzi cheile de la noul său apartament campioanei europene la lupte la categoria sub 23 de ani, Anastasia Nichita. Decizia de acordare a locuinţei a fost aprobată astăzi în şedinţă de Guvern. Prim-ministrul a felicitat -o pe tânăra campioană şi a menţionat că Executivul va susţine în continuare performanţa, iar cei care vor munci şi vor avea rezultate frumoase vor fi apreciaţi de stat.

,,Aşa cum poartă faima unei ţări un sportiv de performanţă nu o face nimeni. Şi mândria pe care o resimţim noi atunci când este arborat drapelul Republicii Moldova, nu are margini”, a spus Pavel Filip.

Şi antrenorului sportivei, Tudor Cîrlan, a fost distins cu Diploma de Onoare a Guvernului. Totodată, premiul special pentru antrenorii care formează sportivi de excepţie a fost majorat, în aceeaşi şedinţă, de la 3 mii la 50 de mii de lei.

Premierul a  solicitat, de asemenea, Ministerului Finanţelor şi al Educaţiei, în comun cu Agenţia  Proprietăţii Publice să elaboreze un Regulament prin care din fiecare Parteneriat Public Privat pe care le au ministerele să fie constituită o rezervă a Guvernului pentru premierea sportivilor care înregistrează rezultate remarcabile.

„Noi întotdeauna vorbim că mulţi dintre sportivii de performanţă părăsesc Republica Moldova. Cred că această susţinere acordată sportivilor de către stat va fi un motiv suplimentar să-i ţinem acasă”, a conchis Pavel Filip.

Luptătoarea Anastasia Nichita a devenit în premieră campioană europeană Under 23. Asta după ce s-a clasat pe locul 2 în 2017 şi 2018. Anastasia Nichita a concurat până acum la 10 Campionate Mondiale şi Europene la nivel de cadeţi, tineret sau Under 23 şi de fiecare dată a urcat pe podium.

 

 

Comentarii