Ştiri

Sursa imaginii: mecc.gov.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Sport

20 Feb. 2019 / 20:00

Condiţii mai bune la Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naţionale

Sala de judo şi cea de lupte greco-romane din cadrul Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naţionale au fost reparate capital. Pentru efectuarea lucrărilor, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a alocat 4,5 milioane de lei, relatează Mesager.

Andrei Tudorică are 13 ani şi practică judoul de trei ani. Cadetul, alături de alţi aproape 100 de viitori campioni, sau actuali judocani, se va antrena în condiţii excelente. Totul, graţie reparaţiei capitale a sălii de judo din cadrul Centrului. Sportivii experimentaţi, dar şi cei începători vor beneficia de inventar modern şi de condiţii mai bune de antrenament. De asemenea, au fost renovate şi vestiarele.

„E o plăcere să te antrenezi aici, vii cu o altă dispoziţie la antrenamente. Am avut emoţii chiar. Toţi erau şocaţi, suntem fericiţi”. „Într-adevăr sunt nişte condiţii foarte bune. Este o sală foarte spaţioasă şi luminoasă”, spun sportivii. 

Reparaţia sălilor de judo şi lupte, unde se practică două probe sportive strategice pentru Republica Moldova, dar şi dotarea cabinetului medical cu utilaje performante în valoare de aproximativ 238.000 de lei sunt un prim pas în reabilitarea infrastructurii centrului.

„Suntem la etapa în care putem afirma că sportivii noştri nu se pot plânge de condiţiile de pregătire. Acum ne putem gândi la competiţiile internaţionale”, a declarat Valeriu Duminică, secretar general al Federaţiei de Judo din Moldova.

„Tavanul era tot negru. Acum au schimbat iluminarea. Clar că e mai bine. Au fost la noi oaspeţi din Germania, este plăcut să ne primim oaspeţii în condiţii mai bune”, a menţionat antrenorul de lupte greco-romane, Mihai Cucu.

Pentru reabilitarea infrastructurii Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naţionale, în anul 2019, din bugetul de stat vor fi alocate peste 7,5 milioane lei, dintre care patru milioane pentru reconstrucţia căminului unde sunt cazaţi membrii loturilor naţionale, trei milioane de lei pentru reconstrucţia bazei sportive de canotaj din Vatra, iar 800 000 de lei pentru finalizarea lucrărilor de reparaţie a sălii de haltere.

„Noi nu ne vom opri aici. Vom contribui la dezvoltarea infrastructurii sportive al acestui centru. Este bucurie în ochiul celor care se ocupă cu judo. Acelaşi lucru îl observăm şi în sala de lupte”, a specificat Igor Şarov, secretar de stat al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

În prezent, în cadrul centrului activează 32 de antrenori, 11 instructori metodişti şi nouă lucrători medicali. În total, sunt pregătiţi 114 sportivi, membri ai loturilor naţionale la 14 probe.

 

Comentarii