Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Sport

02 Dec. 2019 / 16:12

La Chişinău se desfăşoară Campionatul Republicii Moldova la Şah

Luptă acerbă în Liga I a Campionatului Moldovei la şah. Doar un singur şahist din 35 va accede în eşalonul superior al şahului autohton, relatează Mesager.

Festivitatea de deschiere a Campionatului a avut şi un moment emoţionant. Organizatorii turneului i-au înmânat lui Boris Nevednicii medalia de argint, care l-a vârsta de 80 de ani a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere, la proba blit la Campionatul mondial printre seniori, care a avut loc săptamâna trecută la Bucureşti.

„Probabil că adverasarii m-au subestimat un pic, şi din cauza vârstei mele dar şi pentru faptul că nu sunt prea cunoscut în lume, dar eu am demonstrat că şi la vârsta mea, mai am de spus un cuvânt în şahul mare” susţine Boris Nedednici, medaliat cu argint la Campinatul Mondial de Şah.

La campionatul rezervat Ligii I, pe tabloul feminin concurează şi 9 reprezentante ale sexului frumos printre care şi campioana Moldovei în vârstă de 10 ani, Lavinia Guzun.

Campioantul Moldovei la Şah, Liga I se va încheia ape 8 decembrie. Câştigătorul se va alege cu un premiu bănesc în valoare 10 mii de lei.

Comentarii