Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Pozdirca Doina

Ştiri / Sport

03 Dec. 2019 / 13:33

Lionel Messi a cucerit cel de-al şaselea trofeu „Balonul de Aur” din carieră

Lionel Messi a cucerit cel de-al şaselea trofeu Balonul de Aur din carieră, care a recompensat cel mai bun jucător al anului, în cadrul galei organizată de revista France Football. Argentinianul a stabilit aun record absolut, devansându-l pe marele său rival, Cristiano Ronaldo, care are cinci Baloane de Aur.

Atacantul echipei Barcelona, în vârstă de 32 de ani, s-a impus în faţa a doi jucători de la Liverpool, câştigătorul Ligii Campionilor, fundaşul olandez Virgil Van Dijk (locul al doilea) şi atacantul senegalez Sadio Mane (locul patru), succedându-i în palmaresul trofeului croatului Luka Modric, care i-a şi înmânat trofeul.

Messi, care a câştigat anul acesta doar titlul de campion al Spaniei, cu Barca, a mai cucerit trofeul în 2009, 2010, 2011, 2012 şi 2015. Cristiano Ronaldo a ocupat locul al treilea în ierarhia finală.

Messi, care a fost laureat anul acesta şi al premiului decernat de federaţia internaţională în urmă cu câteva săptămâni, a fost cel mai bun marcator european în sezonul trecut (36 goluri), performanţă care i-a adus Gheata de Aur.

Leo s-a oprit în semifinalele Ligii Campionilor cu Barca în sezonul trecut şi miercurea trecută a ajuns la 700 de partide disputate în tricoul blaugrana al clubului catalan. Argentinianul a fost ales de un juriu compus din jurnalişti de specialitate din toate ţările, fiecare oferind un clasament cu cinci jucători dintr-o listă de 30 de propuneri făcute de France Football.

Comentarii