Ştiri

Sursa imaginii: fmf.md

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Sport

01 Iul. 2020 / 11:20

Petrocub Hînceşti, noua deţinătoare a Cupei Moldovei

Petrocub Hînceşti a cucerit în premieră Cupa Moldovei. În finala disputată pe stadionul „Zimbru”, elevii lui Lilian Popescu au învins cu 5:3 în urma seriei de penalty-uri pe „Sfântul Gheorghe”. Leii din Hînceşti s-au luat astfel revanşa pe formaţia din Suruceni după finala pierdută la Cupa Federaţiei, relatează Mesager.

Timpul regulamentar şi cele două reprize de prelungiri s-au terminat 0:0. Faza meciului s-a produs în cel de-al treilea minut al timpului de compensaţie acordat de arbitri la timpul regulamentar după 90 de minute de joc. „Sfântul Gheorghe” a marcat prin Mihai Ghecev, însă golul a fost anulat de arbitrii din Belarus pe motiv de ofsaid.

„Nu toţi fotbaliştii sunt pregătiţi din punct de vedere fizic. Ritmul jocului putea fi mai bun, dar lucrurile vor reveni la normal în timpul campionatului şi nu vor exista asemenea probleme”, a menţionat Serghei Cebotari, antrenor „Sfântul Gheorghe”.

Câştigătoarea competiţiei şi deţinătoarea trofeului a fost decisă la loviturile de departajare. Hînceştenii au transformat toate cele cinci penalty-uri, iar la „Sfântul Gheorghe” a ratat Igor Bondarenco, după execuţia nesigură a fundaşului balonul căzând pradă uşoară pentru portarul Cristian Avram.

Partida s-a jucat cu porţile închise, însă suporterii au fost prezenţi on-line în tribune. Susţinătorii celor două echipe au avut posibilitatea să-şi încurajeze favoriţii prin intermediul aplicaţiei Zoom. În incinta arenei „Zimbru” au fost instalate 5 ecrane mari, pe care suporterii au apărut în imagini în timpul finalei.

Comentarii